
Interesanta politica din Romania contemporana. Suntem invitati sa votam canditati care nu ne reprezinta si nu reflecta vointa PoPULAra. La alegeri s-au votat programe si aliante. Dupa alegeri executia programelor de guvernare (guvern_amentale) nu mai este posibila datorita faptului ca nu reflecta vointa maselor. DeCI "EU CU CINE VOTEZ?" Pai nu cred ca ar trebui sa merga la vot nici o persoana cu bun simtz. Pot vota pentru europarlamentari: neamurile acestora, membri de partid ai acestora, guvernantii si alte persoane care s-au catzarat pe o functie ce dispare odata cu sprijinul actual prin noile alegeri. Ceilalti, cetateni, indiferent de coloratura politica ar trebui sa se abtina ca nu sunt corect reprezentati. Si ce ramane!!! Un referendum - la o tara normala. In Romania ...AIA ee aia. NU MERGE LA VOTUL EUROparlamentarilor, dar mergi la REFERENDUM! apoi si votam pe cine vrem sa ne reprezinte.
Comentarii
“Executivul, preocupat de criza de pe piata fortei de munca”, “Ajutor guvernamental pentru sinistratii din Galati”, “Cabinetul Tariceanu ofera 150 de milioane de lei pentru scoli”, “Guvernul va compensa scumpirea gazelor pentru familiile sarace”, “Medicii vor primi inca o prima de stabilitate”, “Salariile bugetarilor majorate, in medie, cu 9,58 la suta in aprilie si octombrie”... Prefer sa ma opresc din enumerarea acestei avalanse de initiative ale Cabinetului Tariceanu II. Nu stiu care va fi reactia unei populatii exasperata de scandaluri si razboaie politice, insa, eu unul, voi incerca sa gasesc, rapid, un supermarket in care exista lamai. Este jalnic sa vezi cum polii responsabili de situatia dramatica in care se gaseste Romania, pe ultima suta de metri a unei guvernari de dreapta care urla ca din gura de sarpe, pe multe voci, ca mai vrea inca un mandat la guvernare, incearca sa mimeze respectul fata de cetatean. Explicatiile, deh ca la romani!, sunt numeroase: ba ca Basescu si mai nou PD-L au tradat maretele programe portocalii, ba ca (reactioneaza acuzatii!) Tariceanu si liberalii sunt cei au inselat populatia. Si da-i si lupta, un Palat cu altul, un partid cu altul, un lider politic cu celalalt. Vinovatia a ajuns o himera, in contextul in care nimeni nu pare prea decis sa isi asume veun dram de responsabilitate.
Raportul pe Justitie se anunta necrutator, politicienii vor duce in curand campaniile electorale pe la DNA, care a devenit, sustin nu putini, o institutie inregimentata politic; Geoana vorbeste non stop de ce ar face el ca… viitor presedinte in timp ce Stanga priveste ingrozita spre strategiile acestuia; Basescu se pregateste de asediul final impotriva Romaniei; Marko Bela priveste tot mai duios catre un Parlament caruia ii va trece, probabil, pragul doar ca vizitator dupa 2008... La randul sau, Tariceanu arata ca munceste. El nu mai are timp de pierdut. Cei trei ani in care s-a jucat de-a guvernarea trebuie stersi cu buretele. Urgent. In caz contrar, perioada post-2008 se anunta una extrem de grea pentru domnia-sa. Si pentru Orban, Hasotti, Pacuraru si ceilalti. Asa ca liberalii sunt decisi sa puncteze macar acum, la capitolul impresie publica. Ei mizeaza pe o prezenta scazuta la vot. Asa pot forta un 12-13 la suta. Varfurile partidului trebuie sa isi pastreze cu orice pret imunitatea. Dosarele si mapele profesionale vor avea un impact urias in cazul in care va fi vorba de simpli cetateni si nu de politicieni... cu imunitate. Adversarul abia asteapta sa plateasca politele neobrazarii... liberale. De acolo, din Dealul Cotrocenilor, razbunarea va fi una napraznica. In fata acestei amenintari nu este exclusa, desi impotriva naturii, o apropiere tot mai accentuata intre PNL si PSD. Presedintele-jucator va incerca, prin toate mijloacele, sa disipeze fortele adversarilor sai, sa forteze aruncarea in lupta a unui Geoana si a unui Tariceanu. Pe cont propriu, izolati, acestia vor deveni carne de tun in fata unui candidat care nu va ezita sa foloseasca tot arsenalul din dotare, de la lacrimi pana la lovituri sub centura, cu iz de dosare incendiare. PSD are nevoie de lideri puternici, iar PNL trebuie sa inteleaga ca pericolul pierderii Puterii reprezinta un risc minor in comparatie cu castigarea definitiva si neconditionata a Romaniei de catre candidatul Basescu.
http://www.cronicaromana.ro/editorialul-de-vineripolitica-sinevoia-de-lamai.html
simplu: POLITICA SI NEVOIA DE LAMAI... :)