Treceți la conținutul principal

Investitii sau in vestiti (un mod anacronic de dezvoltare sociala)

Romania si TUR ISMUL (involutie sau incompententa)
Un tip pe nume SUN TZU spunea acum ceva timp (peste 1000ani) spunea "Cand ofiterii sunt curajosi si trupele slabe, armata e in pericol". Intrebare: Avea dreptate?
Pai citind un articol in cotidianul UNIREA din Alba Iulia, ma blokez si raman prost in fata desteptilor.
Sa urmarim rationamentul: citam ca asa e de bun simt "Şi pentru staţiunea Arieşeni autorităţile judeţene au pus la punct un proiect de dezvoltare turistică pentru atragerea potenţialilor investitori, însă deocamdată acesta se află în cea mai mare parte doar pe hârtie. În proiectul realizat de Consiliul Judeţean Alba împreună cu specialiştii de la Transcablu Braşov se vorbeşte despre transformarea staţiunii Arieşeni în cel mai mare şi atrăgător domeniu schiabil din România, comparabil cu o staţiune de acelaşi gen din Austria." (cotidianul Unirea).
Adika cei care coordoneaza banii publici si investesc in numele nostru pentru o dezvoltare durabila se gandesc sa faca partii si transport pe cablu. Interesant!!! Altceva ce proiecte marete mai stiu sa faca? un bar un restaurant?
Pai stimabililor, pe bani publici faceti va rog infrastructura (drumuri, poduri, canalizare, serviciu de salubrizare, etc.). Daca acestea sunt facute vin si investitorii (vezi Prigoana si compania) sa isi faca partii de skii cu teleskii cu tot. Veti avea sute de kilometri de partii pentru ca e un bussines pe care fiecare administrator de pensiune il poate face pe dealul care e proprietar. Instalatia de cablu vine si ea, sau poate vine o firma si chiar produce accesorii daca se cauta pentru mai multe partii.
Dar cine sa vina daca nu avem drumuri, daca statiunea Arieseni si cele din aval nu au sistem de colectare a gunoiului, nu au statii de epurare, nu au canalizare sau servicii de telefonie fixa, etc.
Astea trebuie realizate cu bani publicii. Diferitele investitii secventiale pe care si le trag tot ei in regim privat ar trebui sa le lasam pe seama investitorilor. ADIKA O PUNEM, partia ca despre ea e vorba, langa Hotelul meu sau al tau. Daca nu le avem nu este nici o problema, constructorul care, o ia, licitatia ca de aia vorbeam, ne va face doua hoteluri. Si uite asa marcam o dezvoltare durabila a sectorului tertiar, in turism. Dar sa nu confundam Austria cu Arieseni-ul chiar daca exista similitudini estetice. Nu exista insa similitudini la alesi locali... Mentalitate de roman smecher. Asta E.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau C...

Priza de apă potabilă și sursa de infestare

Lacul Tarnita si barajul de pe Valea Somesului. In stanga imaginii, de fapt in stanga barajului, este zona de unde se capteaza apa potabilă pentru consumatorii Municipiului Cluj Napoca. O apa buna, limpede, rece si cu toate sarurile si mineralele in compozitie echilibrată "numa buna de baut". Atenție, după prima fotografie ne-am dat 5 metri inapoi și constatăm ce vedeți in imaginea a doua. Civilizația, lipsa de educație a turiștilor și locuitorilor, lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui să coordoneze acest județ la nivel de drumuri județene si ape determină un peisaj halucinant..... si un real pericol pentru sănatatea oamenilor!!!!   Când ploua, apa spala gunoaiele depozitate intre marginea drumului înspre lac, iar diluția ajunge in priza de captare a apei pentru clujeni. Sa nu mai vorbim de aspectul estetic prezentat turistilor. În fundalul imaginii suntem atentionați ca drumul este în responsabilitatea Consiliului Judetean ...