Treceți la conținutul principal

Bariera Vietii si a mortii

Tabloul: Centrul municipiului Cluj Napoca, la 100 m de Spitalul clinic Judetean de urgenta (partea stanga in imagine). O situatie de urgenta a facut ca sa fie chemata ambulanta in campusul universitar Hasdeu sau Facultatea de Geografie (sunt extrem de apropiate) . Probabil cineva grav bolnav avea nevoie de salvare, dar bariera pusa pe un drum public a oprit zeci de minute accesul vietii la pacient. Dreptul de proprietate se pare ca excede dreptul de servitute, chiar si la urgenta medicala. Ce simtea cel care a pus bariera daca era chiar el in cauza sa astepte salvarea de la ambulanta blocata?
Oare trebuie sa se intimple?BMD

Comentarii

Unknown a spus…
Dacă vă uitaţi mai bine: în partea superioară a stâlpului din dreapta ambulanţei, descoperiţi un semn de circulaţie: ACCESUL INTERZIS.
Vă garantez personal că acel semn de circulaţie este de mult mai mult timp pus acolo, cu mult înaintea montării barierei.
Sincer vorbind, nu cunosc situaţia legală a acelui "drum public" (care de altfel nici nu are nume) dar pot să citez adresa Facultăţii de GEOGRAFIE (preluată chiar de pe site-ul lor): "str. CLINICILOR nr. 5-7" cu menţiunea că strada Clinicilor trece mai jos de rampa pe care se află respectiva ambulanţă.
Aşadar acel "drum public" este de fapt un drum de acces. În plus, ambulanţa stă într-o POARTĂ, aşa cum de altfel se vede şi din filmuleţ. Şi sunteţi de accord că o poarta indică limitarea accesului pe o proprietate?
Mai degraba, acum, se ridica problema (mai mult morală dar destul de controversată) a încălcării regulilor (inclusiv de circulaţie) de către echipajele de ordine publică/intervenţie într-o situaţie de urgenţă. Personal sunt perfect de acord şi chiar susţin aceaste abateri, dar trebuie să se reţină că aceste echipaje se supun şi unor riscuri, inclusiv celor de genul prezenzentate în filmuleţul dumneavoastră, în care să zicem că: "nu le iese".
În speranţa că nimieni nu a avut de suferit (în acea zi de 8 Ianuarie 2009, dar şi în orice dată) din cauza acelei bariere puse (printre altele) în scopul prevenirii accidentelor pe teritoriul campusului studenţesc Haşdeu, vă doresc o zi frumoasă.

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau C...

Priza de apă potabilă și sursa de infestare

Lacul Tarnita si barajul de pe Valea Somesului. In stanga imaginii, de fapt in stanga barajului, este zona de unde se capteaza apa potabilă pentru consumatorii Municipiului Cluj Napoca. O apa buna, limpede, rece si cu toate sarurile si mineralele in compozitie echilibrată "numa buna de baut". Atenție, după prima fotografie ne-am dat 5 metri inapoi și constatăm ce vedeți in imaginea a doua. Civilizația, lipsa de educație a turiștilor și locuitorilor, lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui să coordoneze acest județ la nivel de drumuri județene si ape determină un peisaj halucinant..... si un real pericol pentru sănatatea oamenilor!!!!   Când ploua, apa spala gunoaiele depozitate intre marginea drumului înspre lac, iar diluția ajunge in priza de captare a apei pentru clujeni. Sa nu mai vorbim de aspectul estetic prezentat turistilor. În fundalul imaginii suntem atentionați ca drumul este în responsabilitatea Consiliului Judetean ...