Treceți la conținutul principal

Un NU hotarât pentru ciocolata marca KRAFT FOODS - POIANA

Miercuri, Kraft Foods România a anunțat ca pănă la sfârșitul anului va închide fabrica de ciocolata din Brasov, urmand sa fie concediați circa 440 de angajați.

Un anunț aparent banal, care pe lângă cele 440 de familii ale salariaților mai afectează și economia pe orizontală legată de acestă afacere cu ciocolată brașoveană preluată de la statul român prin privatizare.

Păi daca oficialii companiei vor sa maximizeze profitul trecând în Bulgaria cu unitatea de producție pentru facilități fiscale si cost al forței de muncă redus vă sugerez ca de la 01 ianuarie 2010 sa nu mai consumăm produse marca POIANA cu brand originar din România si produs in Bulgaria.

Lipsa pieței de consum numită România, vizată de oficialii KRAFT pentru maximizarea profitului, pentru ca are totuși peste 20 milioane locuitori, o sa le producă frisoane noaptea.

Boicotul consumului de ciocolata KRAFT - POIANA fabricată in BG, merita pus in aplicare de români  pentru ca decizia economica este avantajoasă firmei si dezavantajoasă românilor.

 

De mâine fără ciocolată POIANA în semn de protest!!!

Comentarii

Anonim a spus…
"Inainte de 1990, piata bomboanelor era acoperita de numai cativa producatori locali, ceea ce insemna o gama sortimentala destul de restransa, care limita posibilitatile de alegere ale iubitorilor de dulciuri.
Scaderea puterii de cumparare a populatiei a stimulat insa inventivitatea si capacitatea manageriala a directorilor, lacomi sa-si stranga in fata gramezi cat mai mari de bomboane, sub forma cotelor de piata.
In prezent, cea mai importanta preocupare a producatorilor si importatorilor este dezvoltarea portofoliului, astfel incat oferta lor sa vina in intampinarea preferintelor, gusturilor si disponibilitatilor financiare ale consumatorilor, mereu in schimbare....Cea mai importanta provocare pentru toti actorii de pe piata este declinul puterii de cumparare a consumatorilor. In acest mediu, este crucial sa oferi consumatorului cel mai bun raport calitate-pret”, afirma John Hunter, director general la Kraft Jacobs Suchard Romania."
ACESTEA SUNT AFIRMATII DIN 1999 !
va invit sa cititi intregul articol printr-un click aici

http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=2879&cauta=oscilanta

intre timp, Kandia a fuzionat cu Excelent si apoi au fost cumparate de Cadbury (vezi http://www.standard.ro/articol_34967/kandia_isi_schimba_numele_in_cadbury_romania_in_a_doua_jumatate_a_anului.html)
iar Danubiana Roman e controlata de firma austriaca Agrana, fuzionand ulterior cu SC Zaharul Romanesc SA.
deci... mai avem un producator de dulciuri autohton ?!

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau C...

Priza de apă potabilă și sursa de infestare

Lacul Tarnita si barajul de pe Valea Somesului. In stanga imaginii, de fapt in stanga barajului, este zona de unde se capteaza apa potabilă pentru consumatorii Municipiului Cluj Napoca. O apa buna, limpede, rece si cu toate sarurile si mineralele in compozitie echilibrată "numa buna de baut". Atenție, după prima fotografie ne-am dat 5 metri inapoi și constatăm ce vedeți in imaginea a doua. Civilizația, lipsa de educație a turiștilor și locuitorilor, lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui să coordoneze acest județ la nivel de drumuri județene si ape determină un peisaj halucinant..... si un real pericol pentru sănatatea oamenilor!!!!   Când ploua, apa spala gunoaiele depozitate intre marginea drumului înspre lac, iar diluția ajunge in priza de captare a apei pentru clujeni. Sa nu mai vorbim de aspectul estetic prezentat turistilor. În fundalul imaginii suntem atentionați ca drumul este în responsabilitatea Consiliului Judetean ...