Treceți la conținutul principal

Modele de viata la tineri

Azi la Radio CLUJ la o emisiune interactiva se dezbatea un subiect legat de modele de viata pentru tineri. Moderatorul cita dintr-un sondaj cu primii clasati in preferintele elevilor ca modele de viata si am retinut in cap de lista, nominalizat, Cristian Tudor Popescu, apoi veneau vedete de televiziune inclusiv Huidu si Gainusa. La mare distanta erau nominalizati oameni de ”afaceri” controversati dar puternic mediatizati cu actiuni pe piata media. Nu am remarcat: oameni de cultura, oameni de stiinta, profesori, etc. Se pare ca televiziunea face educatia in Romania de 20 ani, iar modelele tinerilor sunt persoane care nu au facut nimic, doar critica, critica si iar critica. Pe romaneste baga de vina la cei care fac si cei care incearca sa faca ceva.
Critica starneste zambete si chiar nu mai conteaza ca in Romania traiesc oameni si exista o viata sociala si economica. Totul se rezuma la stilul de viata a circarilor (pardon vedetelor) si la ghetourile societatii pline de aurolaci si drogati.
In anul 1995 in Biblioteca Universitatii din LILLE (Franta) se gasea o singura carte despre Romania scrisa dupa 1989 de un ilustru necunoscut care aprecia despre tara sa si a noastra ca ”... dupa dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a intaurat dictatura comunista, pana in 1989 cand dictatorul ceausescu a fost inlaturat... ” atat puteau citi studentii Universitatii franceze despre o perioada de 40 de ani din Romania, adica aici nu a existat nimic.
Ma intreb cum va arata Romania condusa de generatia tanara care au ca model circari moderni din televiziune ce satirizeaza tot ce nu convine. In istoria recenta am mai vazut un ”sclipitor analist politic si economic” care a fost cel mai mediocru ministru la un minister din domeniul analizat” Probabil ca Romania viitorului va fi asa cum am citit in cartea de la LILLE ”o epoca intr-o fraza,” restul nu mai conteaza.
Gandurile mele din acest spatiu sunt numai si numai ca principiu de dezvoltare a personalitatilor viitorului care sunt educate nu de profesori ci de regizori si scenaristi. Acum ma gandesc: depinde cine scrie scenariul si pentru cine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau C...

Priza de apă potabilă și sursa de infestare

Lacul Tarnita si barajul de pe Valea Somesului. In stanga imaginii, de fapt in stanga barajului, este zona de unde se capteaza apa potabilă pentru consumatorii Municipiului Cluj Napoca. O apa buna, limpede, rece si cu toate sarurile si mineralele in compozitie echilibrată "numa buna de baut". Atenție, după prima fotografie ne-am dat 5 metri inapoi și constatăm ce vedeți in imaginea a doua. Civilizația, lipsa de educație a turiștilor și locuitorilor, lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui să coordoneze acest județ la nivel de drumuri județene si ape determină un peisaj halucinant..... si un real pericol pentru sănatatea oamenilor!!!!   Când ploua, apa spala gunoaiele depozitate intre marginea drumului înspre lac, iar diluția ajunge in priza de captare a apei pentru clujeni. Sa nu mai vorbim de aspectul estetic prezentat turistilor. În fundalul imaginii suntem atentionați ca drumul este în responsabilitatea Consiliului Judetean ...