Treceți la conținutul principal

Vremea si codurile vremii pe timp de GER

Modernizarea si tehnologizarea intrumentelor folosite de meteorologi permite aproximarea destul de exacta a predictiei vremii, dar nu si a vremurilor. Lasand saradele la o parte, exactitatea in predictibilitate si foamea celor din presa dupa subiecte creaza o adevarata psihoza in rindurile populatiei. Cod galben la temperaturi reduse, cod postocaliu, etc. De atatea coduri, nu mai iesim din casa si nu mai facem nimic. Eu imi aduc aminte ca in vremea copilariei si nu e mult de atunci gerul lunilor ianuarie si februarie transforma crusta zapezi in adevarate cristale, iar scarţâitul zapezii sub talpa bocănceilor genera fiori pe şira spinării.

Eu cred ca aşa e normal să fie IARNA, ger zapadă si viscol! Nu e sanatos să ne lamentăm inutil. De mii de ani în aceste meleaguri gerul iernii omoară insectele, microbii si virusii, iar acum după câţiva ani cu anotimpul iarna nefiresc de cald ca temperaturi ne şi plângem cand avem 10 grade Celsius in negativ.

Mai deplângem si oamenii străzii si ai canalelor care după cum am văzut la televiziuni sunt ca brazii sanatoşi numai buni de muncă. Aceste persoane ar trebui relocate in satele depopulate, dar nu se duc la sat pentru a lucra, preferă sa cerşească si sa ceară de la cei care muncesc ca să trăiască, iar proştii le plâng de milă pe umăr.

Nu sunt cu atitudinii ce pot fi catalogate de rău voitori, dar sesizez o slabiciune a tuturor in faţa provocarilor vremii si a vremurilor.

Cred ca inainte de a restructura bugetarii, ar trebui sa scoatem la munca asistaţii sociali şi sa impozităm palatele cu multe turnuleţe ale caror proprietari sunt si asistaţi sociali in marea lor majoritate si nu platesc impozite. Am auzit ca în alte părţi construcţia caselor nu se finalizează de proprietari pentru a nu plăti  impozit. Oare acesta este motivul pagodelor din Romania neterminate?

Iarna asta e iarna.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau C...

Priza de apă potabilă și sursa de infestare

Lacul Tarnita si barajul de pe Valea Somesului. In stanga imaginii, de fapt in stanga barajului, este zona de unde se capteaza apa potabilă pentru consumatorii Municipiului Cluj Napoca. O apa buna, limpede, rece si cu toate sarurile si mineralele in compozitie echilibrată "numa buna de baut". Atenție, după prima fotografie ne-am dat 5 metri inapoi și constatăm ce vedeți in imaginea a doua. Civilizația, lipsa de educație a turiștilor și locuitorilor, lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui să coordoneze acest județ la nivel de drumuri județene si ape determină un peisaj halucinant..... si un real pericol pentru sănatatea oamenilor!!!!   Când ploua, apa spala gunoaiele depozitate intre marginea drumului înspre lac, iar diluția ajunge in priza de captare a apei pentru clujeni. Sa nu mai vorbim de aspectul estetic prezentat turistilor. În fundalul imaginii suntem atentionați ca drumul este în responsabilitatea Consiliului Judetean ...