Treceți la conținutul principal

Agentura de Publicitate sau autoritate de control?

Citesc pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania si raman uimit

Situaţia reclamaţiilor soluţionate de CSA în primele nouă luni din 2011

Imprimare
În data de 18 octombrie 2011, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor s-a reunit în şedinţă de lucru, unul dintre cele mai importante subiecte pe ordinea de zi fiind situaţia reclamaţiilor şi sesizărilor înregistrate la CSA în primele nouă luni ale anului 2011. S-a constatat că în această perioadă au fost primite şi soluţionate 4.888 de reclamaţii şi sesizări. (deci 5000 cetateni au depus jalbe de nemultumire  in noua luni n.n.)
“Deşi reclamaţiile au scăzut cu aproape 15 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt care ne bucură, totuşi aspectele sesizate, în special în ceea ce priveşte asigurarea RCA, rămân o problemă pe care ne-am propus să o rezolvăm inclusiv prin intensificarea verificărilor privind modul de instrumentare şi plată a dosarelor de daună de către societăţi”, precizează Constantin Buzoianu, preşedintele CSA.
Cele mai multe reclamaţii înregistrate au fost aferente asigurărilor generale, respectiv de 4.689, adică 95,93% din total. Din acestea, reclamaţiile privind asigurările obligatorii RCA au reprezentat 73,59% fiind în număr de 3.597. În pofida numărului ridicat, reclamaţiile pe RCA reprezintă doar 0,08% din totalul contractele încheiate, respectiv 1,4% din dosarele de daună deschise.
Printre societăţile de asigurare care au înregistrat un număr mai mare de reclamaţii sunt: EUROINS, CARPATICA şi ASTRA. Cele trei societăţi deţin împreună o cotă de 36,9% din totalul pieţei RCA. [Intrebare retorica: De ce mai activeaza si mai au autorizatie, monsher, daca pacalesc oameni?]

[Pentru fapte negative, CSA face si publicitate spunand:] :))
"Cei trei asiguratori au plătit despăgubiri, în primele nouă luni ale acestui an, de aproximativ 450 milioane lei, pentru un număr total de peste 110.000 dosare [rezulta o despagubire medie per dosar de 4.100 lei n.n. ].  

Sesizările primite de CSA au reprezentat circa 2,0% din daunele achitate de cele trei companii", a mai precizat preşedintele CSA, Constantin Buzoianu.
[Oare cand va verifica cineva daca toate cererile de despagubire depuse de asigurati sau pagubiti au dosare deschise, inregistrate si raportate? Se contituire rezerve legale de daune si la dce nivel? n.n.]. 
19 octombrie 2011 

Nota noastra:
Daca pentru "ONOR" Comisia de Supraveghere a Asigurilor a adunat 5.000 de reclamaţii relevate avem o mare problemă. La prima vedere este o cifra "pur si simplu", dar aceste mii de reclamati insemna oameni (20 persoane care reclama zilnic) asigurati sau pagubiti  care reclama probabil mult mai mari sume/ dosar de daune decat media statistica este vreo problema existentiala.
Sa fi asigurat, iar societatea de asigurare nu raspunde la corespondenta, sau pur si simplu nu accepta ca accidentul a fost produs asa cum este declarat esti intr-o conditie inumana.
Acesti asiguratori practica preturi de dumping, ademenesc persoanele sa se asigure iar apoi fac legea lorsi trimit pagubiti la plimbare sau refuza sa le acopere pagubele.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, in loc sa retraga licenta de functionare a societatilor pana la data rezolvari problemelelor face publicitate afirmand ca cei cu reclamatii multe sunt cu o cota mare de piata. Sa intelegem ca trebuie sa avem incredere in aceste societati!!! O fi reclama? O fi atentionare! Să încercam a crede că masura administrativă de sancţionare pentru numarul mare de reclamatii este reclama?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

La Oarba de Mureş a existat un erou colectiv: oştirea română

Recent am trecut prin Oarba de Mures, un loc cu rezonanta in istoria poporului roman, citam din cuvantul la dezbaterea parlamentara a deputatului Lădariu Lazăr " Ardealul şi-a aşteptat fraţii cu inima la trecători, cu nădejde în izbânda visată, dorinţa de eliberare a Ardealului era să fie sprijinită, ca dovadă a unităţii de neam, de Divizia a IX-a de Infanterie Constanţa a generalului Costin Ionaşcu, celebra Divizie Mărăşeşti care s-a acoperit de glorie în Moldova în anii Primului Război Mondial. Ajunşi la capul de pod Cipău - Ogra - Iernut au întîlnit iadul pe pămînt: forţarea Mureşului, lupta pentru fiecare metru de teren sub văzduhul care fierbea avea un singur ţel – cucerirea blestematei Cote 495, aşezarea steagului victorios pe o poziţie inespugnabilă. Sub singurul îndemn "Înainte, val după val!", au căzut în acea toamnă a anului 1944 peste 11 000 de ostaşi. Pentru scoaterea din nemeritata uitare a celor care au dat ţării ca supremă jertfă tot ce aveau mai

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau COMODAT. VEzi documente Pas