Translate by Google

luni, 1 decembrie 2008

ROMANIA (moderna) la 90 de ani

ROMANIA - 9O DE ANI.

Umbrita de spectacolul politic al alegerilor pentru Parlament, uninominale, Sarbatoarea Nationala a Romaniei paleste si in fata celor 13 ani de existenta sarbatoriti de postul PROTV.

1 decembrie - dimineata ma pun in fata televizorului sa vad MAREA parada militara din capitala si am supriza sa vad militari care numai profesionisti nu se pot numii. Imaginile vazute imi aduc aminte de cand am fost incorporat in armata romana si nu eram in stare sa batem cadenta, desi avem 18 ani. Militarii romanii de la marea parada nu aveau o cadenta de defilare si miscarea bratul drept la unison. Cate brate cu pumnul strins atatea cadente, lipsa de aliniere, lipsa onorului dat (privirea spre oficialitati) sunt elemente remarcate de mine privind la TV parada militara.

Armata e tot mai departe de ce ar trebui sa fie!!!

Asa cum se vede in filmuletele prezentate, Alba Iulia a primit participantii la Sarbatoarea Unirii cu mult soare si programe folclorice. Atractia mare a fost asa zisa parada care in fapt s-a rezumat la un puton de infanterie, doua plutoane de elevi de la lieul militar si cam atat. Sa nu uit au trecut 3 avioane si trei elicoptere.

Concluzie: Sarbatorea Nationala de Ziua UNIRII este organizata pentru ca oamenii vin in numar mare - se simt romanii. Autoritatile organizeaza evenimentele doar pentru ca sa fie spectacol politic si electoral. Poate ca asta este democratie adevarata: poporul sa influenteze deciziile autoritatilor de a marca UN EVENIMENT NATIONAL PE CARE CETATENII ROMANI DE NATIONALITATE MAGHIARA NU IL SARBATORESC. 1 Decembrie este ziua in care ROMANIA A DEVENIT UN STAT NORMAL - UN STAT A TUTUROR ROMANILOR DIN TOATE PROVINCIILE LOCUITE DE ACESTIA. In 1990 erau create premizele desfintarii statului unitar roman. Cati stiu asta? Cei care cunosc sunt din ce in ce mai putini si mai greu de auzit. In schimb sunt voci puternice care persifleaza si dezinformeaza performant distosionand evenimentele care deja sunt istorie. La multi ani romani!!!

Niciun comentariu: