Translate by Google

luni, 28 decembrie 2009

La cine plasam informatiile pe internet?

Am ramas surprins de lejeritatea cu care unii proprietari de site-uri isi declina orice raspundere in legatura cu folosirea informatiilor plasate in machetele din siteurile administrate.
Pe site-ul astraonline.ro destinat incheierii de asigurari on-line aflam cu stupoare in ”termenii si conditiile de utilizare” ca
”Confidentialitate. ASTRA nu garanteaza ca utilizarea de catre Client a acestui site va fi confidentiala. ASTRA nu este responsabila pentru nici o paguba pe care o sufera Clientul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la utilizarea de catre Client a acestui site. Orice informatie pe care Clientul o dezvaluie pe site se poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet”.


sau 


la capitolul OBLIGATIILE PROPRIETARULUI  de SITE SUNT TRECUTE chestii aiurea nicidecum nu sunt trecute OBLIGATII...”OBLIGATIILE ASTRA:  1. ASTRA si furnizorii sai nu isi asuma raspunderea pentru nicio pierdere de date sau informatii rezultate din intarzieri, comenzi neonorate sau care nu ajung la destinatar, cauzate de evenimente care nu sunt sub controlul ASTRA, al furnizorilor sai sau de erori ale utilizatorului.
  2. In nicio circumstanta ASTRA nu poate fi responsabila pentru pierderi directe sau indirecte rezultate din folosirea a acestui site web sau a site-urilor web in legatura cu acesta.”


Deci cititi cu atentie termeni si conditiile de utitlizare pentru ca nu se stie ce se intimpla cu informatiile, iar proprietarii nu au  nici o obligatie....

Un comentariu:

Anonim spunea...

Subiectul nu este de actualitate. Citez o parte din ''Termeni si conditii de utilizare AstraOnline.ro'':
''4. Politica de confidentialitate si securitate a datelor

ASTRA considera confidentialitatea datelor dumneavoastra o chestiune de maxima importanta. De aceea, securitatea datelor personale precum si integritatea acestora sunt tratate prioritar in activitatea desfasurata prin www.astraonline.ro.


Securitatea datelor

Pentru crearea unui cont de utilizator sau a unei oferte de asigurare valide avem nevoie, aproape intotdeauna, de cateva date personale. Transferul acestor informatii si stocarea lor se realizeaza dupa criptarea printr-o tehnologie avansata cunoscuta sub numele de Secure Socket Layer (SSL). Existenta acestei tehnologii pe site este certificata de prezenta unui lacat sau a unei chei (in functie de browser) in bara de adresa sau in subsolul paginii de navigare.

Cu toate acestea, nimeni nu poate garanta 100% securitatea datelor transferate pe internet. De aceea, desi am implementat masuri rezonabile de securizare a datelor personale, nu putem garanta securitatea absoluta a acestora.


Confidentialitatea datelor

ASTRA nu vinde si nu inchiriaza date personale identificabile nimanui.

ASTRA poate sa trimita date personale identificabile despre dumneavoastra catre alte companii sau persoane, numai in urmatoarele cazuri:


* Avem consimtamantul dumneavoastra pentru a oferi aceste date;

* Este necesara furnizarea unei parti din datele dumneavoastra personale pentru a va livra contractul/contractele de asigurare;

* In cazul in care raspundem la citatii, ordine ale instantelor de judecata, actiuni legale sau oricarei cereri legitime a autoritatilor.


ASTRA poate sa transmita date despre dumneavoastra in cazul in care ASTRA cumpara, este cumparata sau fuzioneaza cu alte companii.''