Translate by Google

luni, 8 martie 2010

8 Martie - ieri si azi

La multi ani si o primavara frumoasa, Doamnelor!

La ora pranzului in centrul Clujului a fost mare aglomeratie. Domnisoare si Doamne, incarcate cu flori, paseau voioase spre locurile de intilnire (restaurante, pizzerii, etc.) unde era programat cheful de "8 Martie".
Elemente comportamentale ale zilei de azi mi-au creionat in minte o Sarbatoare care nu mai este Sarbatoare, mereu se depreciaza din valoarea anilor trecuti de la frumos la banal.
Suntem prea ocupati si prinsi in activitati cotidiene sa mai observam ca vine primavara si odata cu ea innoirea sufleteasca. 
Multe din doamne si domnisoare au intrat azi in casa devreme fara a face o distinctie intre aceasta zi si celelalte. 
Intr-un trecut apropiat, femeile de ziua lor treceau in trei faze: serviciu-chef- club . Imi amintesc  secvente ale anilor ce au trecut,  ce extaz era in cluburile oraselor de provincie cand de 8 Martie, femeile urmareau in delir dansul unor baieti antrenati ce le excitau mintea. Imi amintesc ca reprezentantii unei firme de BRAD, judetul Hunedoara, (oras cu vreo 5000 loc.) comandasera pentru salariate o echipa de baieti care in ritmul muzicii pierdeau rind pe rind cate o piesa vestimentara.  Au fost scene care s-au intiparit adanc in  mintea  frumoaselor noastre reprezentante ale sexului frumos. Multe vreme dupa acest episod de sarbatoare femeile isi tot aminteau de acest decor ce trezea instincte primare.
In acest an este  criza economica.
Nu tu dans pe taraba, striperri, etc., doar o pizza si apoi acasa la curatenie.
Asta este un semn de normalitate sociala, am putea spune. Viata ne invata sa fim mai chibzuiti, mai asezati cu noi insine si sa ne interiorizam sa nu cheltuim resurse inutile.
Pentru ce radeam ieri, azi nu mai putem  ride pentru ca aum "TRAIM BINE"  elementele de atunci azi sunt desuete si devin fleacuri. Poate ducem lipsa formatorilor de opinie? Poate avem nevoie din ce in ce mai mult de sfatul unui psiholog! Poate nu avem curajul sa ne depasim conditia!

Un lucru este cert! Viata evolueaza si odata cu viata si noi!

La multi ani! 8 martie! La multi ani Doamnelor!


Niciun comentariu: