Treceți la conținutul principal

8 Martie - ieri si azi

La multi ani si o primavara frumoasa, Doamnelor!

La ora pranzului in centrul Clujului a fost mare aglomeratie. Domnisoare si Doamne, incarcate cu flori, paseau voioase spre locurile de intilnire (restaurante, pizzerii, etc.) unde era programat cheful de "8 Martie".
Elemente comportamentale ale zilei de azi mi-au creionat in minte o Sarbatoare care nu mai este Sarbatoare, mereu se depreciaza din valoarea anilor trecuti de la frumos la banal.
Suntem prea ocupati si prinsi in activitati cotidiene sa mai observam ca vine primavara si odata cu ea innoirea sufleteasca. 
Multe din doamne si domnisoare au intrat azi in casa devreme fara a face o distinctie intre aceasta zi si celelalte. 
Intr-un trecut apropiat, femeile de ziua lor treceau in trei faze: serviciu-chef- club . Imi amintesc  secvente ale anilor ce au trecut,  ce extaz era in cluburile oraselor de provincie cand de 8 Martie, femeile urmareau in delir dansul unor baieti antrenati ce le excitau mintea. Imi amintesc ca reprezentantii unei firme de BRAD, judetul Hunedoara, (oras cu vreo 5000 loc.) comandasera pentru salariate o echipa de baieti care in ritmul muzicii pierdeau rind pe rind cate o piesa vestimentara.  Au fost scene care s-au intiparit adanc in  mintea  frumoaselor noastre reprezentante ale sexului frumos. Multe vreme dupa acest episod de sarbatoare femeile isi tot aminteau de acest decor ce trezea instincte primare.
In acest an este  criza economica.
Nu tu dans pe taraba, striperri, etc., doar o pizza si apoi acasa la curatenie.
Asta este un semn de normalitate sociala, am putea spune. Viata ne invata sa fim mai chibzuiti, mai asezati cu noi insine si sa ne interiorizam sa nu cheltuim resurse inutile.
Pentru ce radeam ieri, azi nu mai putem  ride pentru ca aum "TRAIM BINE"  elementele de atunci azi sunt desuete si devin fleacuri. Poate ducem lipsa formatorilor de opinie? Poate avem nevoie din ce in ce mai mult de sfatul unui psiholog! Poate nu avem curajul sa ne depasim conditia!

Un lucru este cert! Viata evolueaza si odata cu viata si noi!

La multi ani! 8 martie! La multi ani Doamnelor!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau COMODAT. VEzi documente Pas

La Oarba de Mureş a existat un erou colectiv: oştirea română

Recent am trecut prin Oarba de Mures, un loc cu rezonanta in istoria poporului roman, citam din cuvantul la dezbaterea parlamentara a deputatului Lădariu Lazăr " Ardealul şi-a aşteptat fraţii cu inima la trecători, cu nădejde în izbânda visată, dorinţa de eliberare a Ardealului era să fie sprijinită, ca dovadă a unităţii de neam, de Divizia a IX-a de Infanterie Constanţa a generalului Costin Ionaşcu, celebra Divizie Mărăşeşti care s-a acoperit de glorie în Moldova în anii Primului Război Mondial. Ajunşi la capul de pod Cipău - Ogra - Iernut au întîlnit iadul pe pămînt: forţarea Mureşului, lupta pentru fiecare metru de teren sub văzduhul care fierbea avea un singur ţel – cucerirea blestematei Cote 495, aşezarea steagului victorios pe o poziţie inespugnabilă. Sub singurul îndemn "Înainte, val după val!", au căzut în acea toamnă a anului 1944 peste 11 000 de ostaşi. Pentru scoaterea din nemeritata uitare a celor care au dat ţării ca supremă jertfă tot ce aveau mai