Treceți la conținutul principal

Si CFR-ul protejeaza cainii vagabonzi..

Am citit pe internet ca miine este o manifestatie impotriva eutanasierii potailor, adica a cainilor vagabonzi, SEMI-SALBATICITI in regim urban . Vreau sa fiu un om normal si nu un "ipocrit" ca multi dintre semenii nostri care una cred si alta afirma, numai sa dea bine in poza. Zilnic peisajul media ne aduce la cunostinta sau vedem, auzim si suntem informati de la apropiati de dramele cauzate de agresiunile manifestate de haitele de caini fara stapani asupra copiilor, batrinilor si vecinilor nostri. Reactionam emotiv putin. Asa zisa societate civila, care are portavoce bine platita prin ASOCIATII de protectie a animalor, in special caini, nu reactioneaza sub nicio forma cand se intimpla sa moara oameni din acesta agresiune canina. Acesti, "prieteni ai animalelor si dusmani ai oamenilor" doresc sa platim sume consistente pentru a gazdui aceste animale (dar numai caiini si pisici) in conditii de confort. Adica sa inteleg eu bine: NOI, romani, nu putem finanta spitale, scoli, administratie si nu mai putem de dorul acestor animale care ar trebui sa fie de paza, de companie si/sau divertisment oferindu-le adapost in confort sporit, cu hrana asigurata.

COPII DIN ZONELE IZOLATE DE MUNTE NU AU MANCARE, IMBRACAMINTE si LUMINA ELECTRICA si noi punem aer conditionat la caiini fara stapan din adaporturi. Unele persoane, afectate probabil,   nu se gandesc la vecini si baga in apartamente cate doi trei caiini vagabonzi, dar nu primesc in casa cate un copil orfan sau un asistat social. Nu ii intereseaza stresul pe care il are vecinul prin zgomot, miros si nesiguranta, dar il intereseaza adapostul animalului.

Probabil, persoanele cele mai active si zeloase in a forma opinia publica de problema cainilor si  activeaza pentru drepturile cateilor, trebuie sa justifice "FONDURILE" accesate sau primite din 2%. :)). Respect opinia fiecaruia dar nu imi doresc decat macar "O DATA-N VIATA" ca si emisiunea televizata fiecare reprezentat al acestor asociatii sa fie muscat de un caiine semisalbaticit in conditii urbane. Conducerea CFR (CAILE FERATE ROMANE) este sensibila la apelurile Asociatilor care protejeaza cainii salbatici de pe la noi si ii adaposteste in SALILE DE ASTEPTARE SI HOLURILE din GARILE ADMINISTRATE. Un exemplu este gara din ALBA IULIA, VEZI FILMULETZUL.

Comentarii

Weird Ed a spus…
Habar nu ai despre ce vorbesti. Nu se rezolva nimic cu eutanasierea. Nu vor fi niciodata in stare sa eutanasieze toti cainii. Chiar daca vor reusi vreodata sa eutanasieze marea majoritate a cainilor, in cativa ani de zile se vor inmulti la loc. Solutia este sterilizarea lor combinata cu amendarea poate chiar pedepsirea cu puscarie a javrelor umane care isi lasa potaile sa se imperecheze pe strada si a altor javre umane care arunca potaile de abia nascute, si nedorite, la canal, in strada sau in alte locuri. Omul este principala cauza pentru care aceste animale se inmultesc. Sint o gramada de caini maturi sau mici care sint abandonati in santuri la marginea drumului. Pina nu se vor pedespi aceste comportamente ale javrelor umane, vom avea in continuare sute de mii de caini pe strazi. Civilizatia se face cu biciul.
Bowman Dave a spus…
Da Ed, se face cu biciul. Ceea ce nu intelegi este ca, in oricare din tarile asa zis civilizate, daca s-ar fi trezit cu o situatie ca in romania, s-ar fi inventat crematorii peste noapte, si, de joi pana sambata, nu ar mai fi fost nici doi macar pe strada. Asta asa, de prima masura.
Beydo a spus…
Hai sa ne uitam in propria ograda si sa vedem cat de nesimtiti sunt oamenii. Eu as dori personal sa ii eutanasieze pe cei de la putere si apoi pe cei de langa mine... de ce? doar pentur nesimtirea lor crasa si lipsa lor de umanitate.

Hai (din nou) sa privim inapoi in timp cum s-a ajus la aceasta situatie... comunismul, demolarea, abandonarea animalelor in strada, inmultirea lor peste masura, abandonul lor in strada - din nou - de catre fitosi care fac cadouri animale apoi le arunca, etc... pana acum ati vazut vreun caine sau pisica care sa fi ajuns in strada din propria dorinta?

Las sa cititi printre randuri... caci materie cenusie exista, dar nu exista logica si nici mediere, ci doar conflicte si judecati de valoare, caci romanul este cel mia bun in toate... el este demiurgul...

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau COMODAT. VEzi documente Pas

La Oarba de Mureş a existat un erou colectiv: oştirea română

Recent am trecut prin Oarba de Mures, un loc cu rezonanta in istoria poporului roman, citam din cuvantul la dezbaterea parlamentara a deputatului Lădariu Lazăr " Ardealul şi-a aşteptat fraţii cu inima la trecători, cu nădejde în izbânda visată, dorinţa de eliberare a Ardealului era să fie sprijinită, ca dovadă a unităţii de neam, de Divizia a IX-a de Infanterie Constanţa a generalului Costin Ionaşcu, celebra Divizie Mărăşeşti care s-a acoperit de glorie în Moldova în anii Primului Război Mondial. Ajunşi la capul de pod Cipău - Ogra - Iernut au întîlnit iadul pe pămînt: forţarea Mureşului, lupta pentru fiecare metru de teren sub văzduhul care fierbea avea un singur ţel – cucerirea blestematei Cote 495, aşezarea steagului victorios pe o poziţie inespugnabilă. Sub singurul îndemn "Înainte, val după val!", au căzut în acea toamnă a anului 1944 peste 11 000 de ostaşi. Pentru scoaterea din nemeritata uitare a celor care au dat ţării ca supremă jertfă tot ce aveau mai