Translate by Google

luni, 15 iunie 2015

Epopeea APIA sau mai bine spus cum se complică simplu de diletanți guvernanți...

Despre APIA cred că totă lumea a auzit. Este o agenție a statului român de plăți ți intervenții in agricultură. Chiar dacă nu am avut toți contacte cu acestă agenție, fiecare avem o rudă (in mediul rural sau urban) care deține teren agricol, animale pentru care solicită sprijin in bani de la Uniunea Europeană (mult hulită de unii) pentru subvenționarea agriculturii și in special micii fermieri, ame

Recent am avut și eu indirect neamuri (sau rude pentru munteni) care au stat o noapte întreaga afară in fața APIA ALBA IULIA pentru a depune cererea unică de plată a subvenției. Cu o seara înainte o salariată APIA a intocmit la ora 24,30 tabele de prioritate pe care le-a revizuit dimineața la 06.00, iar la ora 8.00 a intrat prima persoana de pe tabel care a fost seara in fașa sediului. În ziua următoare (10 ore de muncă) a ufost serviții doar 3 persoane din cei care au stat noaptea in fața sediului. Persoana cu numărul 4 a avut rândul abia a doua zi (deci 2 nopți si două zile). Rudele mele au stat a doua noapte in fața sediului APIA ALBA de la ora 11.00 si nu a mai veniti nimeni să facă tabel, decât dimineață. A doua zi pe la ora 15.00 află că trebuie să dețină un RO (in termeni simpli un idetificator de tip USER si PAROLA). Nu aveau. Am facut demersuri sa primească ID-ul de la APIA central si parola. După care funcționarul a apreciat că nu ne poate servii daca nu avem digitizate parcelele. Am intrebat si eu ce este această acțiune. AM învățat singur PAS cu PAS. 

Site-ul APIA este incarcat de cultura academică fără să existe un GHID simplu pentru proceduri individuale la fel de simple (pentru utilizatori de internet) astfel încât să se degreveze funcționarii APIA care ar avea rolul de a VAILDA INFORMAȚILE. Diletanții care CONDUC APIA impreună cu cei din MINISTERUL AGRICULTURII sunt lipitori de afișe electorale care nu înteleg că în limba română poți vorbi simplu (adică să utilizezi un lexicon pe mintea și înțelegerea fermierilor oameni simpli din mediul rural). O pagina (subdomeniu) WEB dedicată soluționa problema. Așa au pus informație aiurea că nimeni nu intelege nimic.


PENTRU 

Niciun comentariu: