Translate by Google

joi, 17 aprilie 2008

Sinaia - Perla Turismului Romanesc intre gunoaie si caini vagabonzi

Prezent la o convocare profesionala organizata la SINAIA, am colindat putin pe strazi. De la un statut de statiune montana de prima clasa au ramas numai articolele din ziare si amintirile celor care au trecut in concediu pe aici. am gasit un oras inundat de gunoaie si populat cu multi caini vagabonzi.
In drum spre celebrul castel PELES mi-a fost dat sa vad vreo 15 ciini vagabonzi, gunoaie care nu au mai fost ridicate de aproximativ 2-3 saptamani si drumuri sparte. La capitolul drumuri e dezastru. Probabil ca sunt proiecte in derulare, doar este campanie electorala, dar sunt multe strazi pe care santierele nu iti permit sa ai acces. Am vazut si un lucru bun, locurile de parcare. Oriunde opresti, apare cate un individ angajat al unui SRL ce administreaza locurile de parcare si iti cere 3 lei pentru o ora de stationare sau 8 lei pentru o zi hoteliera.
Buget: Stai in perla Turismului Montan romanesc aproximativ zece zile, platesti 80 lei pentru parcare, urci la cota 2000 cu telecabina o sigura data si achiti 90 lei. Telecabina functioneaza dupa bunul plac al salariatilor si optimizeaza costurile dupa cum se umple cabina, programul nu mai conteaza si nu se sincronizeaza intre cele doua cabine. Ajungi la 1400 m sa urci cu cabina 2 la cota 2000 si ai supriza sa vezi ca pleaca cu 2 minute mai devreme, goala fara pasageri, la fel ca si cabina care coboara in sincron. Asta e Romania, guvernata de talentatii politici romanesti si administrata de primari care nu au nici o legatura cu managementul administratiei publice. Promit si poze, dar nu am solutii tehnice, pe moment.

Niciun comentariu: