Translate by Google

joi, 2 aprilie 2009

AVIATIA dă senzația.....

"Aviația dă senzația si te-nvață să traiești, Aviația dă senzația și te-nvață să iubești" Sunt versuri pe care le le mai aud în minte din perioada când eram elev într-o tabară militară in specilizarea aviație. Am copilarit atunci când în statul român se găseau timp și resurse pentru a iniția elevii de liceu in tabere militare cu diferite specializări inclusiv din aviație (parașutism, planorism, zbor cu motor). Astazi este greu de crezut că atunci, la 16-17 ani, un copil ajungea să inteleagă și să experimenteze cu propriile mâini legile fizicii în raport cu gravitația pământului și portanța profilului de aripă. Și totuși așa a fost, am ținut în mână o manșă reală si picioarele pe paloniere, nu ca și acum tineri care în afară de joystik și tastatură nu simt nimic real. În urmă cu două zile am zburat, ca pasager firește, cu un avion al companiei TAROM până la București și înapoi la CLUJ constatând că siguranța și îndemânarea piloților români se transmitea in realaxarea pasagerilor.
Cu toate ca până în propria noastră capitală cheltui cu biletele de avion la compania de transport aerian din țara ta, TAROM, mai mult decât cheltui pentru a vedea Londra sau Madridul cu o companie straină, lowcost, spectacolul oferit la dus de culoarul si altitudinea zborului a meritat banii din plin.
Dacă sunteți obosiți, stresați sau plictisiți puteți accesa filmulețul înregistrat de mine cu zborul pe un covor de nori, accesând ....

Niciun comentariu: