Translate by Google

duminică, 25 octombrie 2009

Permisul de conducere international

Completarea unui tipizat ce se numeste ”Permis de conducere international” costa nici mai mult nici mai putin, decat 520 lei. Automobilul Clubul Roman, ACR, solicita aceasta suma doritorilor, dar eu chiar nu stiu si nu inteleg cu ce e mai complicat un tipizat simplu ce se completeaza cu datele de identitate decat un pasaport care costa 93 lei.

3 comentarii:

me spunea...

daca e vorba de japonia, acolo nu sunt recunoscute permisele de conducere româneşti (inclusiv cele internaţionale)! sursa: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29659&idlnk=3&cat=29919

pentru celelalte cazuri, costa de la 35 $ ( vezi http://idl-iaa.com/?gclid=CI-K47WK2J0CFZaGzAodZz6MGA)

Gabriela-Florina spunea...

îmi permit să mă plâng de disconfortul generat de caracterele roşii pe fond verde...!

Anonim spunea...

ei, permisele de conducere romanesti internationale sunt recunoscute...
ce ofera alea, pe langa pasaport? in primul rand recunoasterea calitatii de membru ACR, respectiv obtinerea (gratuita in prima faza) a asistentei de specialitate din partea asociatiei omoloage nipone (de ex.). Anumite carnete de astea de pe la ACR iti permit sa vizitezi anumite tari, incluzand asigurare ceva gen casco; inainte de 2002 era una din cele mai bune variante de vizitare a unei tari din Schengen, primeai viza garantat prin ACR. Doar ca nu stiau multi chestia asta... ;)