Translate by Google

luni, 25 ianuarie 2010

Vremea si codurile vremii pe timp de GER

Modernizarea si tehnologizarea intrumentelor folosite de meteorologi permite aproximarea destul de exacta a predictiei vremii, dar nu si a vremurilor. Lasand saradele la o parte, exactitatea in predictibilitate si foamea celor din presa dupa subiecte creaza o adevarata psihoza in rindurile populatiei. Cod galben la temperaturi reduse, cod postocaliu, etc. De atatea coduri, nu mai iesim din casa si nu mai facem nimic. Eu imi aduc aminte ca in vremea copilariei si nu e mult de atunci gerul lunilor ianuarie si februarie transforma crusta zapezi in adevarate cristale, iar scarţâitul zapezii sub talpa bocănceilor genera fiori pe şira spinării.

Eu cred ca aşa e normal să fie IARNA, ger zapadă si viscol! Nu e sanatos să ne lamentăm inutil. De mii de ani în aceste meleaguri gerul iernii omoară insectele, microbii si virusii, iar acum după câţiva ani cu anotimpul iarna nefiresc de cald ca temperaturi ne şi plângem cand avem 10 grade Celsius in negativ.

Mai deplângem si oamenii străzii si ai canalelor care după cum am văzut la televiziuni sunt ca brazii sanatoşi numai buni de muncă. Aceste persoane ar trebui relocate in satele depopulate, dar nu se duc la sat pentru a lucra, preferă sa cerşească si sa ceară de la cei care muncesc ca să trăiască, iar proştii le plâng de milă pe umăr.

Nu sunt cu atitudinii ce pot fi catalogate de rău voitori, dar sesizez o slabiciune a tuturor in faţa provocarilor vremii si a vremurilor.

Cred ca inainte de a restructura bugetarii, ar trebui sa scoatem la munca asistaţii sociali şi sa impozităm palatele cu multe turnuleţe ale caror proprietari sunt si asistaţi sociali in marea lor majoritate si nu platesc impozite. Am auzit ca în alte părţi construcţia caselor nu se finalizează de proprietari pentru a nu plăti  impozit. Oare acesta este motivul pagodelor din Romania neterminate?

Iarna asta e iarna.

Niciun comentariu: