Translate by Google

vineri, 11 iunie 2010

Potera medicala un alt element de opresiune

Ramai cu gura cascata cum se iau Deciziile in Romania de catre guvernantii. Foamea de bani, lipsa masurilor si a deciziilor coerente ne transforma intr-o lume a IV, nici macar a III-a. Cred ca primul ministru BOC sau vreun membru a Cabinetului si-a adus aminte ca pana sa ajunga prin Guvern au avut si beneficiat de concedii medicale fictive platite din fondurile sociale. Masura imediata: instauram o politie medicala. In prima zi s-au dat amenzi de 900 mii lei. Sunt amendati medicii!!!  In tara asta chiar nimeni nu mai gandeste? In tara asta cei care trebuie sa respecte LEGILE si drepturile oamenilor au menirea de a le incalca in mod abuziv?

Din orice se creeaza o diversiune, o frica, o teroare la nivel de populatie. Incompetenta guvernului ne duce inapoi cu 60 de ani la un Agamita Dandanache din tablourile lui Caragiale.

Am vazut aseara pe ministrul Sanatatii, un ametit, ca justifica amenzile cu dosare de concediu medical in care nu exista Adeverintele de la ANGAJATORI. Pai stimabile, ministru, in ce lume si in ce secol traiesti? In loc sa scoti obligativitatea prezentarii acestui document inutil si birocratic tu te prevalezi de inexistenta lui sa iei cu japca banii de la cei care au dreptul, pentru ca in fond de aia sunt asigurati si platesc.

In Romania anului 2010 computerele, internetul si retelele proprii de comunicare in mediul virtual sunt o normalitate si toate informatiile sunt procesate electronic. Ministerul Sanatatii obliga bolnavii sa nu se imbolnaveasca pana nu merg la locul de munca sa isi ia o adeverinta din care sa rezulte ca sunt asigurati medical.

Tampitilor! Verificati baza de date a Casei de Asigurari de Sanatate de pe un computer de  la Spital sau de pe un computer de tip laptop al Medicului de Familie si gata aveti informatii daca pacientul are dreptul!!! De ce mai este nevoie de o hartie in plus? Cica, de aceia nu este complet dosarul ca lipseste o hartie inutila!!! Ce atata filosofie? Poate o fi nestiinta?  Dar daca este rea vointa!!!

Atentie guvernanti nepregatiti! Drepturile oamenilor la plata indemnizatiei de Concediu Medical deriva din calitatea de asigurati pentru care au cotizat lunar. Masurile luate sunt ingerinte, ale politicienilor care guverneaza, intr-un act comercial de asigurare obligatorie. Nu poti da o amenda fara sa ai rezultatul unei Comisii medicale care sa decida daca nevoia de concediu medical a fost sau nu fireasca!!!

Cand vor fi amendati cei care au deturnat fondurile de la asigurarile de sanatate si de somaj?

Niciun comentariu: