Translate by Google

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Matematica ”sutelor” si a solicitarilor

Nevoia de manifestare este un atribut al oricărei societăți. Prin manifestații populare se detensioneaza societatea, iar Romania a avut o ”prea mare perioadă” fără proteste. Cât au încercat partidele de opoziție și sindicatele să trezească societatea românească din amorțire și să o scoată în stradă masele cu ocazia măsurilor nepopulare luae de GUVERN și nu au reușit. Acum in aceste zile au reușit, în schimb, specilialiștii în psihologia maselor!
Pe ecranul televiziunilor, informații gen știrile de la ora 17,00 nu mai răspund nevoilor de senzațional și rating și atunci reporteri mai mult sau mai puțin cunoscători ai fenomenului social, redacții mai mult sau mai puțin aservite unor interese meschine, ne torpilează cu sintagma ”sute de persoane” sau ”mii de persoane” ca și când mâine vine potopul. Totul este creat și întreținut artificial pentru a crea psihoza ăn rândul maselor.
Presiunea are un maxim de efect și imediat după debușeu urmează un fâss. Miscările de stradă gândite în laboratoare au detensionat societatea pentru întreg anul 2012, deci vom avea alegeri liniștite. Prin aceste mișcări, Băsescu știe că, sunt contituite premisele proiectului politic cu elemente naționale înregistrat de fica sa ca band politic.
Opoziția va ieși înfrântă de acestă acțiune a maselor care nu au avut o țintă anume în revendicări, ci pur si simplu un soi de revendicări generate de nemulțumirile personale. Oamenii au atacat, probabil erau activiști sau agitatori, clasa politică in ansamblu (considerând că toți sunt ticăloși). Acuzațiile la adresa oamenilor politici sunt copie a discursului președințial, dar fără nunațe.
Nu am avut timp de pierdut in fața televizorului, dar am observat că manifestațiile au inceput cu persoane dintr-un eșantion reprezentativ pentru societatea civilă și se continuă până se sfârșesc prin eșantion de populație nereprezentativ, acei oameni care nu își găsesc locul sub soare fiind veșnic nemulțumiți.
Pe plan extern observ că manifestațiile se bucură de apreciere mare din partea autorităților comuniste de la CHIȘINĂU care îl declară dușman de moarte pe Traian Băsescu. De ce oare?!? Apoi semnale favorabile am observat din partea comuniștilor, pardon socialilor din Spania. Trebuie să observam pudența și dezacordul modest manifestat de conducerea politică a USA si UE. Nimeni nu se hazardează.
O dilemă: Cum va arăta România condusă de o forța politică antagonică? Să înțeleg că nu mai există ”doctrine”? Atunci vorba lui Caragiale ”noi” pe cine votăm dacă pe acelasi dreptunghi avem doctrinele [social-democtrată + liberal-democrată + conservatoare]. Să presupunem că de mâine opoziția USL câștigă alegerile. Cunoaștem cum se impart hălcile de putere la primele funcții din stat. Ce anume va facepartidul liberal, care trebuie să reprezinte antreprenoriatul si capitalismul? Pai eu credca nimic pentru că PSD are obligația de a se impumuta și a gestiona nevoile sociale amplificate de propriile acțiunii propagandistice!!!
Cum poate Crin ANTONESCU, un funcționar (doctrinar de stânga) să gestioneze nevoile oamenilor de afaceri si a celor care au profesii liberale?
Cum poate Victor PONTA, magistrat convins (cu alură de aristocrat) să coboare mesajul și să fie alaturi de tărani, oameni fără adăpost, someri si funcționari la stat?
E greu, da nu imposibil! Ca să fiu convis ar trebui ca cei doi să se schimbe incepând de mâine: Seful liberalilor să conducă o afacere proprie din care să și traiască, iar cel de-al doilea să intre în casele românilor de la țară s-au in apartamente si să intindă mâna celor necajiți.
Băsescu nu este un conducător bun, dar este șiret și știe cu ce se mănâncă PUTEREA oferită de sceptrul unui președinte într-o țară reinventată de patru ori în 60 ani din cauze externe. Să vedem cui va lăsa puterea președintele!!!

Niciun comentariu: