Translate by Google

sâmbătă, 30 martie 2013

Din ciclul HOȚIILE Statului Român: VIGNETA de drumuri publice


Aflam de pe site-ul CNADR raspunsul la intrebarea nr. 12 despre posibile situatii in legatura cu cu vigneta.
INTREBARE: Am vandut vehiculul, iar rovinieta achizitionata inca mai este in perioada de valabilitate. Imi poate fi calculata si restituita suma aferenta perioadei de neutilizare, de la data vanzarii vehiculului pana la data expirarii valabilitatii rovinietei?

 RĂSPUNS, demn cretinismul celor care fac legi in ROMÂNIA:

- NU
- restituirea sumei, corespunzatoare perioadei de neutilizare, se face numai la solicitarea utilizatorului, in situatia radierii din circulatie a vehiculului ca urmare a:
- dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
- scoaterii definitive din România a vehiculului;
- declararii furtului vehiculului.

CONCLUZIE: chiar daca nu mai utilizezi masina pe drumurile publice, bani rama la stat. Eu nu vad diferenta in a scoate din patrimoniul (personal sau al societatii) un autovehicul prin vanzare sau prin dezmembrare, casare, etc. Cumparatorul, oricum este obligata sa isi cumpere vigneta din nou, asa ca pentru un autovehicul vor fi incasati bani de doua ori.

INTREBAREA nr. 8:- DA

Concluzie: In loc sa fie legată existența valabilității de subiectul de drept, proprietarul autovehiculului și să i se returneze, banii pentru perioada de neutilizare (datorită înstrăinării prin vânzare), legiuitorul acorda drept de circulație unei alte persoane (fizice sau juridice) care nu a platit acest drept.

Un comentariu:

Politan Prod 97 SRL spunea...

Aveti dreptate dar noi ne-am obisnuit cu aceste lucruri la fel se intampla si in care ai platit impozitul la stat pentru masina si apoi o vinzi
Nu mai primesti banii inapoi si nici nu esti scutit pentru plata impozitului la masina pe care o achizitionezi in locul celei vandute.
Bazine - Rezervoare