Translate by Google

sâmbătă, 28 iunie 2008

NUmai COCA COLA

In plina vara orice om simte nevoia sa intre intr-un local public sa serveasca ceva mancare sau o prajitura. pentru ca meniul sa fie complet ai dori sa bei un suc sau o apa minerala. In foarte multe magazine nu gasesti nimic in afara de coca-cola. Concurenta neloiala pe are acesta firma o face, satisfacand intr-un fel sau altul patronatul restaurantelor sau al cofetariilor (gurile rele spun ca se da spaga 15-20 mii eur) acestia nu mai ofera alte marci de suc si TE OBLIGA sa bei vrand-nevrand bautura larg mediatizata (singura care o gesesti in local). Personal nu imi place coca datorita gustului de chimicale profund si sunt dejamagit ca nu gasesti un PEPSI sau chiar un FRUTTI FRESH. Cred ca oferta ar trebui sa satisfaca toate gusturile nu numai a celor care servesc coca. Consiliul Concurentei ar trebui sa se sesizeze asa cum s-a intimplat cu cativa ani in urma in Italia si Anglia. Cu toate acestea am observat in market-uri si statii de carburanti ca lumea cumpara altceva decat coca.
Pe vremurile cand orizonturile erau rosii exista un singur produs (cico), iar pepsi era pentru nomenclaturistii comunisti. Acum sunt alte orizoturi, tot rosii care elimina accesul la aceiasi bautura, pepsi. Similitudine? Coincidenta? sau Concurenta neloiala?

Un comentariu:

helen spunea...

despre razboiul dintre coca cola si pepsi, cei de la discovery channel au intocmit documentar de 54 min si 30 sec ( stiu pentru ca... l-am vazut :)de 2 ori chiar). printre altele, in acest documantar se mentioneaza, cu date concrete, faptul ca, in brazilia pepsi a pierdut razboiul cu coca cola, datorita faptului ca acestia ( coca cola) incheiasera un acord cu supermarketurile privind exclusivitatea. pepsi a pierdut cei 500.000.000 dolari investiti in brazilia, consumatorii au pierdut posibilitatea de a alege, iar somerii vreo 40.000 locuri de munca, daca tin minte bine... asa ca... ce rost mai are sa vorbim de romania ?! imi amintesc ca in iasi, acum vreo 3 ani jumatate, la un restaurant fiind, am cerut pepsi - nu aveau ( si ma multumeam cu orice fel de pepsio, nu mai comanetam ca vreau max, light, twist sau lemon!), am cerut 7up, nu aveau, frutti fresh - nu aveau, de prigat... ce sa mai spun, cum sa aiba ?! dar aveau coca cola... asa ca...in conditiile in care in brazilia pepsi a pierdut atatia bani, nu pot sa nu ma intreb... cat a cheltuit coca cola pentru a-i scaote de pe piata ?!