Treceți la conținutul principal

Vecinul intreprinzatorului - risc sau privilegiu

Dimineata discutam cu un politist chestiuni tehnice. Subiectele au condus discutia spre situatia unor vecini care au o cladire in condominiu, iar un vecin a transformat spatiu de locuinta de la parter in spatiu de birou unde intra multi clienti. La acest intreprinzator acceseaza diferitii clienti. Vecinii sunt nemultumiti pentru ca nu pot sa isi inchida poarta pentru a avea o siguranta personala impotriva infractorilor si a hotilor.
Dupa analiza cazului, stau si ma intreb: Cine raspunde de imbolnavirea copiilor si a persoanelor mature ce locuiesc in blocurile in care unii medici au deschis cabinete medicale. La un cabinet medical stomatologic acceseaza bolnavi care pot avea hepatita tip B. Pacientii cu abces dentar si hepatita pun mana pe clantele de la usile din scara blocului apoi ceilalti locatari preiau microbul si se imbolnavesc.
Avizele date, de Directia de Sanatate sau de Ministerul Sanatatii, cabinetului medical sunt corecte in raport cu gradul de igiena din interior si in raport cu relatia pacient medic. Dar oare vecinii cand isi dau acordul asupra transformarii locuintei in cabinet privat medical constientizeaza ca se expun la alte boli transmisibile? Am vazut asemenea cabinete infintate in apartamente condominiale cu specialitati in stomatologie, ORL, Oftalmologie, dermatologie, etc. Deasemenea in aceiasi situatie se afla si vecinii din scarile de bloc unde s-au infiintat cabinete de cosmetica.
Concluzia: Sa fi vecin cu un intreprinzator e un privilegiu sau un risc? Se intimpla!
Pentru a avea o pata de culoare postez doua fotografii, mai vechi este adevarat si luate de pe net. Fotografiile nu au legatura directa cu gindul meu scris:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apa Riurilor - Serviciul de salubritate al romanilor

De fiecare data cand cresc corele riurilor se curata si albiile acestora pline de gunoaie ca efect al necivilizarii. Toata lumea arunca ce ii prisoseste fie ca merge la "iarba verde" fie ca locuieste in zone rurale si administratia nu a binevoit sa organizeze salubrizarea localitatilor. Apa din ploi si zapezi ne prezinta de fiecare data dimensiunea lipsei de civilizare a conationalilor. Asa ceva in tarile Europei sau chiar  in MONGOLIA nu se concepe.

GHID simplu pentru depunerea cereri unice de plată la APIA (util persoanelor care au teren agricol, animale, producatori, ..) pe 2015

Așa cum am povestit î n articolul cu pățania rudelor mele în raport cu APIA 2015 , m-am hotărât să denunț specializarea mea, AD-HOC,  în domeniu pentru a fi folositoare și altor persoane care au de depus cererea unică de plată la APIA pentru subveții la terenuri agricole, animale sau produse.  A se reține: Voi cei care citiți, din întâmplare, sau nu,  ca utilizatori de computere (copii, nepoți, frați, surori, afini ai acestora) îi puteți  ajuta!   PUTEȚI AJUTA BUNICII, PĂRINȚII ȘI ALTE RUDE CHIAR DIN ORAȘELE UNDE STUDIAȚI, LUCRAȚI pentru a depune documentașia la APIA!!! GHID (de amator) pentru fermierii care solicită subvenție de la APIA  PAS cu PAS (nu ca a președintelui) Pasul 1. Mergi la primăria unde sunt terenurile ce le utilizezi sau le deții și soliciți o Adeverință din care rezultă terenurile (parcelele) care sunt în proprietate sau utilizate. Dacă nu esti proprietar si utilizezi terenul altcuiva trebuie să faci un contract de ARENDĂ sau COMODAT. VEzi documente Pas

La Oarba de Mureş a existat un erou colectiv: oştirea română

Recent am trecut prin Oarba de Mures, un loc cu rezonanta in istoria poporului roman, citam din cuvantul la dezbaterea parlamentara a deputatului Lădariu Lazăr " Ardealul şi-a aşteptat fraţii cu inima la trecători, cu nădejde în izbânda visată, dorinţa de eliberare a Ardealului era să fie sprijinită, ca dovadă a unităţii de neam, de Divizia a IX-a de Infanterie Constanţa a generalului Costin Ionaşcu, celebra Divizie Mărăşeşti care s-a acoperit de glorie în Moldova în anii Primului Război Mondial. Ajunşi la capul de pod Cipău - Ogra - Iernut au întîlnit iadul pe pămînt: forţarea Mureşului, lupta pentru fiecare metru de teren sub văzduhul care fierbea avea un singur ţel – cucerirea blestematei Cote 495, aşezarea steagului victorios pe o poziţie inespugnabilă. Sub singurul îndemn "Înainte, val după val!", au căzut în acea toamnă a anului 1944 peste 11 000 de ostaşi. Pentru scoaterea din nemeritata uitare a celor care au dat ţării ca supremă jertfă tot ce aveau mai