Translate by Google

marți, 6 ianuarie 2009

Vecinul intreprinzatorului - risc sau privilegiu

Dimineata discutam cu un politist chestiuni tehnice. Subiectele au condus discutia spre situatia unor vecini care au o cladire in condominiu, iar un vecin a transformat spatiu de locuinta de la parter in spatiu de birou unde intra multi clienti. La acest intreprinzator acceseaza diferitii clienti. Vecinii sunt nemultumiti pentru ca nu pot sa isi inchida poarta pentru a avea o siguranta personala impotriva infractorilor si a hotilor.
Dupa analiza cazului, stau si ma intreb: Cine raspunde de imbolnavirea copiilor si a persoanelor mature ce locuiesc in blocurile in care unii medici au deschis cabinete medicale. La un cabinet medical stomatologic acceseaza bolnavi care pot avea hepatita tip B. Pacientii cu abces dentar si hepatita pun mana pe clantele de la usile din scara blocului apoi ceilalti locatari preiau microbul si se imbolnavesc.
Avizele date, de Directia de Sanatate sau de Ministerul Sanatatii, cabinetului medical sunt corecte in raport cu gradul de igiena din interior si in raport cu relatia pacient medic. Dar oare vecinii cand isi dau acordul asupra transformarii locuintei in cabinet privat medical constientizeaza ca se expun la alte boli transmisibile? Am vazut asemenea cabinete infintate in apartamente condominiale cu specialitati in stomatologie, ORL, Oftalmologie, dermatologie, etc. Deasemenea in aceiasi situatie se afla si vecinii din scarile de bloc unde s-au infiintat cabinete de cosmetica.
Concluzia: Sa fi vecin cu un intreprinzator e un privilegiu sau un risc? Se intimpla!
Pentru a avea o pata de culoare postez doua fotografii, mai vechi este adevarat si luate de pe net. Fotografiile nu au legatura directa cu gindul meu scris:

Niciun comentariu: