Translate by Google

joi, 8 ianuarie 2009

Bariera Vietii si a mortii

Tabloul: Centrul municipiului Cluj Napoca, la 100 m de Spitalul clinic Judetean de urgenta (partea stanga in imagine). O situatie de urgenta a facut ca sa fie chemata ambulanta in campusul universitar Hasdeu sau Facultatea de Geografie (sunt extrem de apropiate) . Probabil cineva grav bolnav avea nevoie de salvare, dar bariera pusa pe un drum public a oprit zeci de minute accesul vietii la pacient. Dreptul de proprietate se pare ca excede dreptul de servitute, chiar si la urgenta medicala. Ce simtea cel care a pus bariera daca era chiar el in cauza sa astepte salvarea de la ambulanta blocata?
Oare trebuie sa se intimple?BMD

Un comentariu:

marius.mustatea spunea...

Dacă vă uitaţi mai bine: în partea superioară a stâlpului din dreapta ambulanţei, descoperiţi un semn de circulaţie: ACCESUL INTERZIS.
Vă garantez personal că acel semn de circulaţie este de mult mai mult timp pus acolo, cu mult înaintea montării barierei.
Sincer vorbind, nu cunosc situaţia legală a acelui "drum public" (care de altfel nici nu are nume) dar pot să citez adresa Facultăţii de GEOGRAFIE (preluată chiar de pe site-ul lor): "str. CLINICILOR nr. 5-7" cu menţiunea că strada Clinicilor trece mai jos de rampa pe care se află respectiva ambulanţă.
Aşadar acel "drum public" este de fapt un drum de acces. În plus, ambulanţa stă într-o POARTĂ, aşa cum de altfel se vede şi din filmuleţ. Şi sunteţi de accord că o poarta indică limitarea accesului pe o proprietate?
Mai degraba, acum, se ridica problema (mai mult morală dar destul de controversată) a încălcării regulilor (inclusiv de circulaţie) de către echipajele de ordine publică/intervenţie într-o situaţie de urgenţă. Personal sunt perfect de acord şi chiar susţin aceaste abateri, dar trebuie să se reţină că aceste echipaje se supun şi unor riscuri, inclusiv celor de genul prezenzentate în filmuleţul dumneavoastră, în care să zicem că: "nu le iese".
În speranţa că nimieni nu a avut de suferit (în acea zi de 8 Ianuarie 2009, dar şi în orice dată) din cauza acelei bariere puse (printre altele) în scopul prevenirii accidentelor pe teritoriul campusului studenţesc Haşdeu, vă doresc o zi frumoasă.