Translate by Google

luni, 10 august 2009

Alege România! Mizerie, jeg, snobism, indiferență, hoție...

De trei săptămâni sunt în vacanță si am ales România, vorba campaniei derulata prin Ministerul Turismului, Choice Romania, dar nu am nici un motiv de încântare sau satisfacție. Să explic:

280720091171

1. Litoral.

Pe litoralul nostru găsești: Prețuri mari, ospătari care nu se bucurau că intri în local, puși pe ciupeală si mult jeg, adica mizerie. Nu sunt excluse mirosurile de uleiuri arse la prajeala pestilor si a cartofilor pai.

Stiați că? In restaurantele din Romania nu există scăunele pentru copii!! Parinții care au copii mici si doresc sa mănânce in local trebuie să își țină copii în brate pe perioada mesei. De pe scaunele clasice copii nu ajung, iar scaune speciale nu există. O chestie așa de simpla!!!

Cu toate ca am avut masă si cazare la un hotel de 4 stele (****) din grupul de 18 persoane un numar de 7 persoane au facut indigestii si alergii.

Mass media:95% din stirile de pe Litoral au fost livrate in eter din Mamaia ca si când litoralul se rezuma la o sigură stațiune (e adevarat ca aricii adera acesta statiune in special localurile de noapte). Este incredibil de cata publicitate se bucura o cantareata de origine afroamericana desi nu stiu cate procente din populatie adera la stilul muzical si la fitzele din jurul evenimentului.

Dacă faceți baie in golfuri riscați alergii din cauza algelor marine si a meduzelor

Vezi FOTO: Concediu Venus 2009 (21)

Taxa de pod de la Cernavodă izolează Dobrogea de restul tarii si esti obligat să treci Dunarea înotând daca vrei sa nu fi taxat sau nu ai bani de trecere in  propria țară. Dobrogea poate fin in curand prima situatie de autonomie locala.

 

2. Munții nostri si pensiunile, lor!  

Așa cum ne stă bine nouă românilor, alegem o satămână de munte pentru a fixa bronzul de la mare.

La initiativa unui prieten am ales Valea Putnei din Vrancea, amunte de Focsani si peste deal de Tirgu Secuiesc, in zona stațiunii Lepșa. Cel care s-a ocupat de rezervare a negociat cu un patron 150 lei/ noapte cu masa inclusa. După ce am stat 7 zile patronul ne-a comunicat ca 150 lei/ noapte este pentru fiecare persoană. Adica noi am stat 4 persoane in camera si trebuia sa platim 150*4= 600 lei/ zi la o pensiune in virf de munte. Preturile nu erau afisate si nici justificate. Dupa discutii patronul a lasat la 100 lei/zi/persoana. Sa fiu bine inteles: era un JAF la drumul mare

Cabana Tisaru (2)

Asa arata un calcul detaliat al pretului cerut. Patronul nu a putut sa ne spuna cat a fost pretul cazari si cat a mancarii. Calcul simplu pentru fraieri.

Despre preturi afisate ce sa mai vorbim,,,....

Concluzia:

Alegeti Romania din patriotism si doar atat. Romanii care va deservesc nu o sa va respecte mai mult decat acum 20 de ani. Guvernantii viseaza ...... cand vorbesc de turism in Romania. Trebuie sa incepem cu inceputul: respectul consumatorului care este turist de ocazie!!!

Solutia: Schimbarea legii!!! daca ai adus atingere sigurantei alimentare a turistului si ai dezinformat pedeapsa maxima, inclusiv cazier fiscal si interdicitie de a avea afaceri in turism sau de a practica activitati de alimentatie publica si hoteliere.

Altfel: Choice of România!

 

Si una cu plus:  Nu pot sa nu admir si sa nu prezint compania UMB, cunoscuta ca fiind a omului de afaceri Umbrarescu de la Adjud. Acesta companie moderniza drumul dintre Focsani si Tirgu Secuiesc, drum impracticabil si pentru caruțe si perpedes, dar pentru autovehicule. Nu am crezut niciodata ca o companie romaneasca are a logistica asa de impunatoare in contructia de drumuri. Am avut ocazia sa trec la iterval de trei zile pe drum si nu am recunoscut nimic. Sute de basculante, trei sau patru fronturi de asfaltare (fiecare front turna covor asfaltic 4 km/zi). Betonarea  rigolelor de pe marginea drumului se facea prin turnare macanizata exact in forma de V a santului.

Cinste lor si vorba PROTV, JOS PALARIA, UMB! merita! restul sunt speculatii rautacioase...

Un comentariu:

Anonim spunea...

3 saptamani vacanta ?! hmmm.... putini isi mai permit un asemenea lux la preturile de care e vorba in post :)