Translate by Google

miercuri, 26 august 2009

Un presedinte impresar artistic

In perioada 30 August - 26 Septembrie 2009 se desfasoara Festivalul International George Enescu. Pana aici nimic nou, este totusi editia IXI-a.
Festivalul a inceput sub auspiciile presedintiei detinuta de Ion Iliescu si a continuat pana astazi.
Pentru organizarea editiei 2009, aflam din presa si internet ca isi dau concursul: "presedintele Romaniei" si nu "Presedintia Romaniei", Guvernul României prin Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Coproducatori: Primaria Municipiului Bucuresti, Societatea Româna de Radiodifuziune, Societatea Româna de Televiziune, Institutul Cultural Roman, etc, Toate sunt institutii cu exeptia patronului Traian Basescu care este definit citam: "Editie desfasurata sub înaltul patronaj al Presedintelui României". In acest caz este de apreciat presedintele Romaniei, persoana fizica, care probabil ca are contributii personale si nu contributii din banii si sub autoritatea institutiei presedintiale sau prezindentiale.
Reclama publicitara lasa impresia ca este initiatorul si protectorul acestui proiect dea lugul timpul. In realitate, institutia a "patronat" bunul mers al organizarii actiunii. Sunt scuzabile toate in anul, 2009, electoral - prezidential.

Un comentariu:

elena spunea...

nu este pentru prima oara uzitata aceasta formula, incat nu ma mira :)
as exemplifica prin Editie desfasurata sub înaltul patronaj al Presedintelui Românieie Ion ILIESCU - http://www.festivalenescu.ro/rom/2001.html ( deci e o traditie in a formula in acest mod implicarea presedintelui/presedentiei) si apoi as continua cu http://www.artsfestival.ro/comitet.html, unde înaltul patronaj al Presedintelui României era asigurat tot de Ion Iliescu. totusi, sa nu vedem totul ca pe o campanie electorala mascata... :)