Translate by Google

vineri, 4 martie 2011

Basescu intre "EROARE" si "PACE" cu rusii

Citeam pe pagina cotidianului http://www.adevarul.ro/, " [Titlu] Traian Băsescu a făcut luni un gest regretabil. si [text articol] În urma avizului CNSAS, şeful statului a semnat decretele pentru retragerea unor titluri (Luptător pentru Victoria Revoluţiei şi Erou-Martir al Revoluţiei Române) pentru cinci foşti ofiţeri USLA: Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotună, Adrian Florea, Marin Oană şi Dumitru Coman.
Cei cinci, alături de alţi trei „uslaşi", au murit în seara de 23 decembrie 1989, mitraliaţi în faţa Ministerului Apărării Naţionale, pe care fuseseră chemaţi să-l apere. Trosca era şeful Statului Major al USLA, iar Cotună - şeful intervenţiei la aceeaşi unitate antiteroristă. Ordinul ucigaş a fost dat de generalul Nicolae Militaru, spionul sovietic abia instalat de Ion Iliescu la cârma Armatei române. În momentul masacrului, Iliescu se afla lângă Militaru, în interiorul MApN. Urmaşul lui Ceauşescu nu a făcut niciun gest de a opri crima lui Militaru sau, ulterior, de a-l pedepsi pe asasin."

Subscriu si EU la opinia autorilor! Sunt multi care scriu (vorbesc) in necunostinta de cauza si alti care comenteaza datorita faptului ca sunt exploatati in ORB de poli de putere strini lor. Autorul articolului are dreptate si este modest in exprimare. Acesti romani, ucisi de sovietici in 1989, nu sunt numai Eroi ai Revolutiei ci sunt  EROII Romaniei, TROSCA si echipa au fost ucisi de sovieticii in -89. Motivul executiei, gandita de rusi si pusa in aplicare de idiotul de MILITARU a fost o rabunare clara pentru "activitatea prin care echipa condusa de TROSCA a  destructurat retelele intregi de spionaj ale sovieticilor.

Retelele au inceput sa fie activate in acei ani pentru a putea contura lovitura de stat ce urma sa vina. Retelele de agenti acoperiti, in conservare, ale rusilor au fost destructurate de Direcţia de Contrainformaţii Militare din cadrul Securităţii. Aceste retele se activau  de rusi, unguri si bulgari pentru inlaturarea conducerii nationale din acea perioada. \Prin semnarea Decretelor BASESCU a dat un semnal de pace cu rusi. Nu exista posibilitatea ca un fost ofiter de informatii care a ajuns sa fie in acelasi timp si sef peste SERVICIILE SPECIALE DE INFORMATII ca PRESEDINTE sa nu cunoasca cazul si sa semneze in "ORB' un asemenea decret. Decizia decretului poate fi justificata, in opinia mea  in doua situatii: 1. O da la pace cu rusii care de 23 de ani sunt la putere si numai castiga din conflicte sau 2. este in situatia militarului numit de rusi general MILITARU, si s-a regasit in activitatea celor morti ca EROI ROMANI pentru ROMANIA.

Ca o concluzie: Cat de riscant era pentru ILIESCU ca oameni care au lucrat la dosarul lui de om al KGB sa mai traiasca si sa poata sa scrie adevarul despre el?   Basescu in EROARE putin probabil sau chiar exclus, mai degraba in culpa...

Niciun comentariu: