Translate by Google

miercuri, 4 februarie 2009

Pretul asigurarii medicale!

Azi am fost sa fac un examen medical, computer tomograf. Pana aici nimic anormal, numai ca la receptia clinici private HIPERDIA S.A. Brasov sediul din CLUJ, fata de la receptie imi cere 50 lei pentru o solutie de contrast. La intrebarea "De ce?" raspunsul vine: Deoarece casa de asigurari nu o deconteaza! Eu descumpanit platesc suma si primesc bonul fiscal din imagine.

Trec in sala de asteptare si vad persoane care primesc de baut un fel de ceai din recipienti tip ceainic. Eu nu primesc aceasta solutie si cand imi vine randul sunt introdus in cabinet. imi fac tomografia si cand sa ies din cabinet intreb operatorul in imagistica de ce nu am primit si eu solutia de contrast, nu ca as fi avut nevoie?! Raspunsul a fost pe masura "Nu a fost nevoie!". Cand dau sa ies din cladirema opresc la biroul de receptie/informatii si intreb de ce am fost incasat cu 50 lei pentru solutia de contrast intrucat nu a fost nevoie de asa ceva pentru zona radiata. Raspunsul celor de dupa tejghea a fost sec: Pai tocmai de aceia ati platit-o ca nu e nevoie de ea (adica solutia) si Casa de Asigurari nu o deconteaza! Daca era nevoie o primeati si casa de asigurari o deconta. (punct)

Raman interzis si nu stiu cum sa reactionez. Adica hotie la drumul mare. Cei de la Casa de asigurari stiu ei ce stiu. Adica cunosc smecheria cu icarcarea devizului pentru imagistica tomografica si nu deconteaza. baietii destepti de la HIPERDIA BRASOV via CLUJ NAPOCA sau gandit ca daca cetateanul de rind, platitor la greu a cotizatiei la Casa de Asigurari, deci care va sa zica, asigurat, are dreptul pe gratis la un CT de ce sa nu plateasca "el" inca 50 lei asa .... pentru sustinerea profitului pe timp de criza la prestatorul de servicii medicale (cheltuiala "zero" ca doar nu consuma substanta de contrast pe care o incaseaza, dar inregistreaza venituri, mocca +50lei. persoana). O Romanie din ce i ce mai absurda si de necontrolat.

Niciun comentariu: