Translate by Google

marți, 24 martie 2009

Poliția rutieră CLUJ la pânda și vânătoarea de contravenienți!!

24032009418

Am multi prieteni in poliție si se supără cand spun ca țara asta merge la fel de bine si fară polițiști!

Azi am vazut un serial in direct in plina strada in Cluj Napoca care m-a uimit. Am fost uimit de tupeul unui echipaj de poliție plasat la vânătoare de contravenienții. Cred ca in două ore aproape 70 mașini oprite cu un stil desprins din serialele cu westul salbatic si sherifi celebri. In masina politiei din imagine, au fost doi agenti de poliție hotarâți să înfrunte criza economică si să suplinească sporurile ce le-au fost amenințate de premierul BOC. Pentru ca, probabil, s-au prins toți hoții din CLUJ ce au jefuit banci, case de schimb valutar, etc. cei doi agenți au hotarit sa treacă la mica ciupeala. S-au plasat în acest loc unde sute de clujeni încalcă prevederile unui indicator de circulație, indicator montat de fapt împotriva fluxului de circulație generat de nevoile cetățeanului de a circula din principală spre KAUFLAND (magazin universal) si psre parcarea din spatele blocurilor de locuinte. Indicatorul este de "Interzis viraj la stânga" si este montat pentru situația in care se vine din centru Clujului pe strada MOTILOR  - calea Floresti.

Am stat in restaurantul din apropiere cu niște prieteni la masa si am privit pe fereastră. Într-o ora acesti politisti, mandria țării,  au oprit aproximativ 30 mașini. Prietenii de la masă care au ajuns la restaurant cu 40 minute mai devreme, ora 17, au spus ca si ei au numarat pana pe la 20 de autoturisme oprite la care polițisti le - au solicitat actele. Sunt curios câți din cei 50-60 soferi au primit si proces verbal de contraventie sau autorizație.

Este incredibil până unde se ajunge cu tupeul de polițist de strada! Nu are rost sa comentez faptul ca nu aveau vesta reflectorizantă, faptul ca vorbeau cu șoferii opriți în același timp ce vorbeau la telefonul celular, sunt amanunte ce nu contează. Cert este că au facut scoală de poliție să simtă unde se poate sta la pândă si să io traga conducatorului de autovehicul.

Teoretic, e corect, oamenii au încălcat legea și oficial nu ai ce să îi incriminezi, dar parcă totuși nu de aceia plătim poliție să VÂNEZE GREȘELI!! Poliția are totuși un alt rol, dar în străinantate nu în România!

Niciun comentariu: