Translate by Google

marți, 29 ianuarie 2008

Procurori sau avocatii pentru elodia?

Nu credeam sa scriu despre un subiect asa de cretin din societatea romanesca, asha cum este cazul avocatei, disparute. Pur si simplu este un caz (punct). Este posibil sa prezinte incidentze penale, dar acum are conotatii nationale mai mult decat de drept penal. Raman suprins cate resurse umane, materiale si financiare se aloca gasiri avocatei. Oare pentru toti disparutii se intimpla la fel? Se observa deasemenea cata ura proletara se abate asupra ofiterului de politie care intimplator este fostul ei sot din partea parchetarilor, pardon procurorilor. Auzi draga, il aresteaza numai pentru ca a umblat omu in posta electronica ai femeii. Pai daca el dorea sa nu piarda vreun indiciu care sa ii aduca sotia inapoi acasa! Ce au procurorii cu el, ca doar nu a spart site-uri de banci. Cum de nu ii aresteaza si pe cei care fac frauda electronica pe internet si umbla in casutele noastre ale tuturor de e-mail? De fapt, il arestasera sa il timoreze si sa ii puna un spion in celula, ca in anii 1947, poate, poate, omu se scapa si spune ce vreau anchetatorii sa stie. Niste profesionisti ar lucra in liniste si discretie si nu in lumina camereleor de luat vederei, nu ar aloca resursa pentru a arestare care nu o cred nici copii de la scoala generala ca si aia stiu de cazul prezentat la otv. Dar profesionisti de ieri sunt avocatii de azi. Cu o neputinta suprinzatoare vedem starea jalnica a anchetatorilor care habar nu au de normele elementare de drept ci numai de forta dreptului. Imi permit o intrebare, de fapt doua sau chiar trei: 1. Oare nu mai sunt si alte disparitii de persoane din ROMANIA in ultimii ani? In caz ca raspunsul este NU, cred ca se justifica atita exces de zel pentru un caz nerezolvat inca. Daca sunt si altii de ce atata discriminare si pentru disparuti? 2. Daca femeia disparuta este in viata si revine in societate? Cine plateste valoarea in bani a excesului de meserie in ancheta? Amenda este nesemnificativa in raport cu cheltuielile facute de statul roman pentru o femeie disparuta. 3. Daca a intrat in serviciile secrete sub o alta identitate, de ce sa plateasca sotul actul de credibilitate a disparitiei? 4. Ce vina are copilul familiei care este traumatizat chiar terorizat de spectacolul grotesc facut in fata televiziunilor de disputele dintre familii pentru tutela. OARE CHIAR NU POATE FI LASAT OMU SA ISI CREASCA COPILUL, chiar si fara mama? 5. Nu aveti impresia ca procurori au un exces de zel de parca ar fi avocati? 6. si cea mai tare.... Daca disparuta apare sau se dovedeste ca a omorit-o altcineva, cine plateste daunele pe care le va cere sotul hartuit de anchetatori la CURTEA EUROPEANA A drepturilor omului (CEDO)? Raspuns: Iar va platii statul roman, adica noi toti pentru erorile sau ororile profesionale ale magistratilor romani? De fapt, atunci vom plati biletul de circ la otv si la televiziunile de senzatie ce prezinta cadru cu cadru activitatea unui parchetul zelos care are o singura persoana disparuta in rOMANIA.

2 comentarii:

niuna spunea...

O ora. Atât le-a trebuit judecatorilor Curtii de Apel Brasov sa judece, sa delibereze si sa dea aviz favorabil cererii politistului Cristian Cioaca de eliberare provizorie sub control judiciar.
http://www.gardianul.ro/2008/01/30/eveniment-c2/cristian_cioaca_eliberat_din_nou_de_curtea_de_apel_brasov-s108234.html

tot show-ul este PE BANII NOSTRI, AI TUTUROR...

niuna spunea...

la orice spectacol (de circ )!se plateste intrarea...din pacate la "circul" cioaca-elodia-functionari zelosi-ziaristi&tv, vom plati toti bilete, desi nu ne-a interesat vizionarea show-ului...

Florentin Sorescu a declarat ca a cazut de comun acord cu politistul sa dea statul in judecata pentru ultima sa arestare sub acuzatia de accesare neautorizata a unui sistem informatic, considerand ca aceasta a fost abuziva. "Vom da statul in judecata, iar dupa ce va fi declarat nevinovat si in dosarul pentru omor vom deschide o noua actiune. Nu am stabilit deocamdata ce daune sa cerem". In momentul de fata, sustine avocatul, nu se mai pune problema tutelei copilului de trei ani, atata timp cat Cioaca este liber. Ramas fara bani, politistul nu a mai putut plati onorariul aparatorului sau, insa acesta il intelege si accepta sa fie platit dupa ce Cristian Cioaca se repune pe picioare din punct de vedere financiar.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-02-02&id=3125