Translate by Google

marți, 22 ianuarie 2008

Insula serpilor

Dupa o zi de munca este o placere sa citesc un articol pe teme de politica externa. Ma refer aici la articolul despre diferendul Insula Serpilor cu Ukraina, semnat ADRIAN NASTASE. Pentru cei ne- avizati dar informati dezinformati articolul arata mecanismele diplomatiei. De ce se abtine diplomatia romana de la comentarii si nu se lasa provocata? Pentru cei avizati citirea articolului este un demers existential.

3 comentarii:

helen spunea...

o completare la acest articol...Autoritatile ucrainene au initiat ample lucrari de amenajare a Insulei Serpilor, pregatind astfel o eventuala vizita a lui Traian Basescu, relateaza antena din Ucraina a postului de radio german Deutsche Welle, citata de Rompres.
In luna februarie 2007, in Insula Serpilor a fost infiintat satul Belai, iar puterea de la Kiev a subliniat necesitatea urgentarii amenajarii acestui petic de uscat din Marea Neagra. In conformitate cu planurile administratiei locale in urmatoarele trei luni in Insula Serpilor urmeaza sa se inceapa construirea unui orasel format din vilisoare pentru turisti pasionati de scufundari si un muzeu arheologic, detaliaza antena Deutsche Welle planurile autoritatilor ucrainene.
Guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a declarat ca presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a dat ordin ca, pana atunci, Insula Serpilor sa fie bine amenajata. "Daca noi afirmam ca acesta este teritoriu al Ucrainei, acest teritoriu trebuie sa fie adus la un grad international de dezvoltare", citeaza Deutsche Welle declaratia lui Iuscenko.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-01-26&id=2895

helen spunea...

vorbim despre diplomatie, despre mecanismele ei, despre politica externa...stiti ce e mai trist ?! "sa spui despre poporul tau ca nu i-a meritat pe Eminescu si Iorga"...va recomand un articol scris de un om de cultura eminent, cu o cariera de exceptie...un om care nu a iesit prea des la rampa, sub luminile reflectoarelor http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=1538&art=80151

"Ca ministru am facut restaurari de monumente, am sprijinit productia de carte, creatia plastica, am deschis 11 muzee noi. Toate aceste lucruri datorita colaborarii mele exclente cu Adrian Nastase, cu care ma intelegeam din priviri. Nu eram prieten cu el (meteahna unora era sa ma numeasca omul lui Ion Iliescu), dar cu Adrian Nastase am primit sprijinul pentru cultura atat de mare, incat intr-un an, un sfert din rezerva bugetara a Guvernului a fost dat pentru Cultura. Filosofia mea a fost alta decat a unora care tipau pe margine, si care mai tarziu s-au dovedit impotenti. Filosofia mea era nu sa am un buget mare al Culturii, pentru ca in nicio tara bugetul Culturii nu e mare. Tot pe o idee de-a mea s-a facut si proiectul Luxemburg-Sibiu CCE."

avem oameni extrordinari carora nu stim sa le valorificam potentialul...

helen spunea...

continuand ideea diplomatiei:

Autoritatile ucrainene vor incheia, pana la 25 martie, lucrarile la un complex de locuinte pe Insula Serpilor, astfel ca oamenii, care pana in prezent locuiau in baraci, vor avea apartamente cu apa calda, incalzire si puncte sanitare, relateaza publicatia Segodnia, in editia electronica.
http://www.realitatearomaneasca.ro/content.php?c=articole&id_categorie=5&articol_id=8826&article=locuitorii+din+insula+serpilor+vor+avea+apartamente+cu+apa+calda+incalzire+si+sauna